MİNİ BİR UFO DOSYASI

tarafından Reşitcan ERMİŞ
0 yorum 232 görüntüleyenler

MİNİ BİR UFO DOSYASI

Bu yazımızda son zamanlarda popüler olup medyayı meşgul eden ‘’UFOLAR’’ konusunu inceleyeceğiz.

UFO denilince çoğumuzun aklına uzaylılar ve uzay gemileri geliyor. Lakin bu tahmin veya tanım yanlış olup UFO kelimesinin anlamı “Unidentified Flying Object” yani tanımlanamayan uçan nesnedir. UFOLAR dünden bugüne birçok habere, dini metinlere ve sanat eserlerine konu olmuştur. Bu sebeplerden dolayı Ufoloji adı altında araştırılmaktadır.

Sağ üst köşede gökyüzünde bir ufo ve ona bakan birisi görülmektedir.  (Eser yapan ve eser adı: Jacopo del Sellaio – Madonna col Bambino e San Giovannino)

 UFO’ları meşhur eden olay ise 4 Temmuz 1947 de New Mexico sınırlarında gerçekleşen Roswell Olayıdır. O gün Roswell yakınlarındaki bir çiftliğin sahibi Mac Brazel ve komşuları yerde bir enkaz olduğunu fark etti ve Mac Brazel bunu en yakın askerî üsse haber verdi. Roswell Army Air Field (RAAF) üssünden genç bir subay (teğmen Walter Haut) o zaman basınla ilk teması gerçekleştirerek ordunun Roswell’deki bir çiftlik civarında bir uçan daire enkazı ele geçirdiğini açıkladı.1 Sonrasında ordu bunun bir meteoroloji balonu olduğunu söyledi. Fakat bu açıklamadan sonra şüpheler daha çok artmış ve birçok komplo teorisi türemiştir.


[1] https://web.archive.org/web/20090402211403/http://www.truthseekeratroswell.com/tarika.html

( Olayla alakalı bir gazete haberi)

Popüler olan dini metinlerde ise tanımlanamayan uçan cisimler ve uzaylı olarak isimlendirebilecek varlıklara delil vardır. Bunların en belirgin olanı Tevrat’ta geçen Hezekiel Peygamberin karşılaştığı varlıklar ve nesnelerdir. Tevrat ’anlatılanlara göre Hezekiel 20 sene göksel ziyaretçilerle ve ufolarla içli dışlı olmuştur. Ve ufo tasviri yapmıştır.

( Hezekiel Peygamberin ziyaretçilerle karşılaşmasının bir tasviri)

Tevrat’a göre bu konuda daha kapalı ve yoruma açık olan İncil’de ise şöyle denmektedir:

Yıldız bilimciler kralı dinledikten sonra yola çıktılar. Doğuda görmüş oldukları yıldız onlara yol gösteriyordu. Çocuğun bulunduğu yerin üzerine varınca durdu.”(Matta 2.Bölüm 9)

Yine İncil’de İlyas Peygamberin oğluyla birlikte Ürdün Nehrini geçerken yaşanılan bir durumu anlatır: Onlar konuşarak giderlerken oldu; birdenbire ateşten bir araba ve ateşten atlar belirdi ve onları ikiye ayırdı. Ve bir kasırga İlyas’ı göklerdeki cennete çıkardı.”

Kuran’da ise açık açık ufo olaylarıyukarıda bahsedilen kitaplarda olduğu gibi değinilmez lakin bazı ayetlerde dünya dışı yaşamın varlığı kabul edildiği iddiası vardır.

  • Göklerde ve yeryüzünde kimler varsa onlar da gölgeleri de sabah, akşam ister istemez Allah’a secde ederler” ( Ra’d, 13/15 )
  • “ Sura üfürüleceği gün, Allah’ın diledikleri müstesna , göklerde kimler var , yer yüzünde kimler varsa dehşetle korkarlar ve hepsi de boynu bükük ve zelil olarak Ona gelirler” ( Neml ,27/87 )

Gibi ayetler örnek gösterilebilir

( Bir mağarada tasvir edilen ufo resmi)

Ülkemizde ise ufo mevzusu yavaştan popüler olmaya başlamıştır. Ülkemizde çekilen en net ufo 2008’ de Kumburgaz görülen ufodur. Çekilen görüntülerde hiçbir oynamanın olmadığı kanıtlanmıştır.

(https://www.youtube.com/watch?v=FktnFels1aA&t=3s görüntülerin uzun hali)

Diğer bir olay ise 1999 Suriye sınırında Türk jetlerinin ufoları kovalamasıdır. Yaşanılan olayı da eski 7. Kolordu Komutanı emekli Korgeneral Doğan Temel anlatmıştır.

Ufoların köye geldiği bilgisi geldiğinde bir özel kuvvet timi gönderilmiş lakin ufolar yakalanamamıştır. İnen ufoları köylüler görmüştür. Bu olay TSK’nın raporlarına da geçmiştir.

Yurdumuzda ise Haktan Akdoğan ve Farah Yurdözü ufoloji alanında çalışmalar yapmaktadırlar. Ülkemizde ve Dünyamızda birçok kişi ufo ve dünya dışı yaşam formları gördüğünü iddia etmektedir. Peki ya siz gördünüz mü?

Kaynakça

Semra Şalvan Cezlan , Kursad Berkkan, Ufo Dosyası,  Eftalya Yayınları

Dorlion Yayınları,Tevrat, 2016,Ankara

Diyanet İşleri Başkanlığı, KUR’AN-I KERİM MEALİ, 2012, Ankara

Cnnturk.com,(2018) Kolordu komutanı TSK’nın UFO avını anlattı: Komandolar ve F-16’lar alarma geçirildi, 11.12.2023 tarihinde, https://www.cnnturk.com sitesinden erişildi.

Berkant Arsel Acar,(2013), UFO’ların Bilimsel Analizi: UFO, Uzaylı Demek Değildir! Uçan Hızlı Nesneler, Uzaylı Ziyaretini İspatlamaz!,11.12.2023 tarihinde, https://evrimagaci.org/ sitesinden erişildi.

Beğeneceğinizi düşündüğümüz yazılar