Silah Testleri

tarafından Mert Karaömeroğlu

Kategori: Silahlar

10
Oluşturma tarihi Tarafından AvatarBora Bostancı

Japonya’ya Atılan Nükleer Bombalar

Berk ALTUN

1 / 7

Aşağıdakilerden hangisi atılan atom bombalarının isimleridir?

2 / 7

Aşağıdakilerden hangisinde atom bombalarının atıldığı şehirler birlikte verilmiştir?

3 / 7

Atılan “Little Boy” isimli bombada enerjinin oluşmasını sağlayan asıl elementler hangisidir?

4 / 7

Yapılan saldırılarda ve daha sonrasında saldırının etksiyle yaklaşık kaç insan hayatını kaybetmiştir?

5 / 7

Nagasaki saldırısından önce şeklen 'Fat Man”ın tıpkısı olan ve 2.858 kiloluk TNT ile doldurulan ……….. adlı bomba ile tatbikat gerçekleştirilmiştir. Bu cümledeki boşluk bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

6 / 7

Aşağıdakilerden hangisinde bombaların atıldığı “Hiroşima ve Nagasaki” kentlerinden önce hedef olarak seçilen  şehirlerden bazıları beraber bulunmaktadır?

7 / 7

Aşağıdakilerden hangisi Japonya’ya yapılan nükleer saldırılarda kullanılan 'Gümüş Tabak' (Silverplate) kod adlı ve atom bombası saldırıları için özel donanımlı bombardıman uçaklarının modelidir?

Skorunuz

The average score is 55%

0%

72
Oluşturma tarihi

Savunma sanayisinin efsanelerini ne kadar iyi biliyorsun?

Yazar: Berk ALTUN

1 / 7

  1. dünya savaşında kullanılan , 7.92x57 mm mermi kullanan, bugünkü m60 ağır makineli tüfeklerin yapımında örnek alındığı, atış hızı bakımından bir makineli tüfeğin ulaşabileceği en yüksek (1200/dak veya 1800/dak) hıza ulaşmış bilinen adı "Hitlerin Testeresi" olan makineli tüfek hangisidir?

2 / 7

Aşağıdakilerden hangisi Sovyet yapımı bir 7.62 mm piyade tüfeğidir.Basit yapısı, kolay bakımı ve düşük maliyeti nedeniyle şimdiye kadar en çok üretilen ve en yaygın kullanılan piyade tüfeğidir. Yaklaşık 100 milyon adet üretilmiştir ve neredeyse çoğu savaşta kullanılmıştır.

3 / 7

Aşağıdakilerden hangisi geniş alana sahip istihkam mevzilerini yok etmek için tasarlanmış, cepheler arasında raylarla hareket ettirilen, Naziler tarafından propaganda amaçlı kullanılmış, günümüz obüslerinin atası kabul edilebilecek silahtır.

4 / 7

Soğuk Savaş döneminde yapacağı alçak uçuşlarla Sovyet tank ve zırhlılarını imha etmek üzere tasarlanmış, "Tank Katili" olarak da bilinen, savaş alanı üzerinde 300 m altındaki irtifalara inip büyük kanat alanı sayesinde düşük hızlarda yerdeki düşman unsurlarını ateş altına alabilen, neredeyse kullandığı makineli tüfeğin (30 mm GAU-8/A Gatling) etrafına inşa edilmiş saldırı uçağı aşağıdakilerden hangisidir?

5 / 7

Yapımı tamamlandığında Türk Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi olacak, 2014 yılında yapımına başlanan, ana yapılandırması bakımından amfibi hücum gemisi (LHD) sınıfına giren Türkiye'nin ilk gemisi aşağıdakilerden hangisidir?

6 / 7

Aşağıdakilerden hangisi Aselsan ve Roketsan liderliğinde 2007'den itibaren geliştirilen karadan havaya füze savunma sistemi grubudur.

7 / 7

Asimetrik savaş veya karşı isyan için tasarlanmış küçük, taşınabilir döner kanatlı bir kamikaze drone olup hem otonom hem de manuel modlarda tek bir personel tarafından taşınabilen, BM rapolarına göre yapay zeka ile hedeflerini vuran ilk SİHA olan yerli insansız hava aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Skorunuz

The average score is 58%

0%