SOLIDWORKS VISUALIZE NEDİR?

tarafından Hayri Berkay Özberksoy
0 yorum 843 görüntüleyenler

Günümüz pazarlama sektöründe görsellik ve illüstrasyon çok önemli bir yere sahiptir. Her ne kadar başarılı bir ürün üretseniz de pazarlama materyaliniz yetersizse, alıcı bulmanız hayli zor olur. Bu yüzden kataloglarınızda ürününüzün kaliteli renderlarına ve bunların animasyonlarına yer vermeniz sizi her zaman bir kaç adım ileri taşıyacaktır. Bu noktada Solidworks Visualize devreye giriyor.

Solidworks Visualize yüksek kalitede görüntüler ve ticari seviyede animasyonlar oluşturmada CAD verilerinizden faydalanan bir uygulamadır. Visualize’ın sahip olduğu başlıca özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Bilgisayarınızda Solidworks olmasa dahi herhangi bir CAD programı ile kullanabilirsiniz. Tasarımlar SOLIDWORKS, IGES, STEP, Parasolid gibi çeşitli CAD formatlarını destekler.
  • İçeriğinde bulunan “kolay mod” ile eğitim almadan birkaç dakika içinde kaliteli renderlar alabilirsiniz. Bu arabirim, modeli boyamanızı ve arka plan seçmenizi sağlar.
  • Aralarından seçim yapabileceğiniz yüksek kalitede görünüm, ortam ve kameralardan oluşan geniş bir kütüphanesi vardır. Bunların arasında düzinelerce metalik boya, çeşitli ahşap türleri ve hatta bir sabun köpüğünün şeffaf görünümü bile mevcuttur. Bu görünümlere ek olarak, Visualize ayrıca yüzlerce ek kitaplık içeren bir çevrim içi kütüphaneye doğrudan bağlantı sağlar ve bunların tümü ek bir ücret ödemeden indirilebilir.
  • Kullanıcılar, sahne odaklı aydınlatma sağlamak için HDRI görüntülerini içe aktarabilir veya kütüphaneden mevcut HDRI’ları kullanabilir.
  • Kullanıcılar aynı dosya içindeki parçalardan birçok konfigürasyon oluşturabilir, böylece ufak tasarım değişiklikleri için dosyaları tekrar tekrar kopyalama gereği ortadan kalkar.
  • Solidworks ekranından parçanızda yaptığınız her değişikliği dosyayı tekrar içe aktarmanıza gerek kalmadan anında algılar.
  • Görselleştirmeyi bitirip render oluşturacağınız noktaya geldiğinizde, render sırası özelliğiyle uzun zaman alacak projelerinizin işleme sırasını düzenleyebilirsiniz. Ayrıca işlenmekte olan renderları durdurabilir veya iptal edebilirsiniz.

Solidworks Visualize ile yapılmış bazı çalışmalar:

 

 

İleriki haftalarda Solidworks Visualize ile render ve animasyon oluşturmayı uygulama üzerinden işleyeceğiz.
Takipte kalın.

Hayri Berkay Özberksoy

Beğeneceğinizi düşündüğümüz yazılar