Evlerimizin Yardımcısı Akıllı Robotlar

tarafından Ömer Şenal
0 yorum 399 görüntüleyenler

Hayatımızın teknolojinin gelişmesi ile birlikte, eski günlere göre daha hızlı akar hale geldi. Bu hızlı hayat içerisinde gündelik gereksinimler uğraşmak istemeyeceğimiz bir ihtiyaç haline geldi. Hayatımızın bu alanında akıllı ev robotları, bizlerin adeta bir yardımcısı görevini üstlenirler.

Akıllı Süpürge

Akıllı ev robotları içinde en popüleri akıllı süpürgedir. Dünyada yavaş yavaş kullanılmaya başlanmıştır. Hiçbir komut verilmeden sensörleri sayesinde otomatik kirleri algılamakta ve kirli bölgeyi süpürmek için harekete geçmektedir. Temizlik işini hallettikten sonra şarj bölmesine yine herhangi bir komuta ihtiyaç duymadan otomatik oturmaktadır. Gün içinde sürekli evin içini dolaşarak kirleri de tespit etmektedir.

Otomatik Lamba

Akıllı lambalar evlerimizde kullandığımız önemli yardımcılardandır. Otomatik lambalar üzerlerinde bulunan hareket sensörleri yardımıyla sizin gelişinizi algılar ve otomatik olarak yanıp söner. Otomatik lambaların en büyük artısı lambaları açık unutma derdine son vererek gereksiz elektrik israfına engel olması. Dezavantajı ise kaliteli ürün alınmaması durunda hareket sensörü geç algılayacaktır ve sizin yakmak için biraz efor harcamanıza neden olabilir. Otomatik lambalar yalnızca evlerde değil apartman merdivenlerinde ve sokak lambalarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Otomatik Kapı

Otomatik kapılar sürekli giriş ve çıkışın olduğu bölgelerde insanlara büyük kolaylık sağlamaktadır. İlk bakışta otomatik kapı gereksiz gibi görülebilir, kapıyı açıp kapatmak çok zor bir şey değil ama bebek arabası olan kadınlar, tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olanlar ya da ellerimiz yük ile doluyken otomatik kapı bizim için büyük bir nimettir.

Akıllı Saat

Akıllı saatler gün içinde ihtiyacımız olan neredeyse her ihtiyaca kolumuzun uzunluğu kadar uzaklıkta. Örneğin alarm mı kurmak istiyoruz hemen kolumuzdaki akıllı saate başvuruyoruz, unutma ihtimalini ortadan kaldırıyoruz. Dışarıya çıktık telefonumuz evde kaldı dert etmemize gerek yok akıllı saat üzerinden istediğimiz aramayı yapabiliyoruz veya spordayken adım sayımızı ve nabız miktarımızı kolaylıkla akıllı saat yardımıyla ölçebiliyoruz.

Ev Alarm Sistemleri

Canımızı ve malımızı ufak bir cihazla korumanın yoludur ev alarm sistemleri. Bunlar yangın sensörü, gaz kaçağı sensörü, hırsız alarmı gibi alarm sistemleri ile olayları anlık önleme imkanı uygulamamız mümkün oluyor. Hatta yeni çıkan sensörler olayı tespit ettiği anda yetkili birimlere konum sağlayıp olaya en kısa sürede müdahale edilmesini sağlıyor.

Mutfak Robotları

Yemek yapmak veya atıştırmalık bir şey hazırlamak için mutfakta uzunca süreler harcamak istemiyorsanız mutfak robotları sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Meyve sıkma robotları, meyce sebze doğrama ve yıkama robotları, yemek yapma robotları, kahve yapıcılar gibi akıllı robotlarla mutfakta yemek yapmak bir düğmeye basmak kadar kolay.

Akıllı İklimlendirme

Eğer karasal iklime sahip bir bölgede yaşıyorsanız yazın sıcak, kışın soğuk sizin için en büyük problemdir. Klimayı veya doğalgazı 24 saat çalıştırma hayli yüksek faturalara sebep olabilir bunların çözümü olarak akıllı iklimlendirme sistemleri bulunmaktadır. Üzerinde bulunan ısı ve nem ölçücüler sayesinde sizin en uygun zaman aralığında en uygun dereceyi sağlayarak hem cebinizi, hem sağlığınızı, hem de konforunuzu sağlamaktadır.

 

Beğeneceğinizi düşündüğümüz yazılar