Canlı Yayın Olarak Düzenlediğimiz Tecrübe Sohbetleri

tarafından Emin Berke Aydın
0 yorum 827 görüntüleyenler

Topluluk olarak pandemi öncesi savunma sanayi ve akademiden gelen isimleri üniversitemize davet etmiş, tecrübelerini üniversite öğrencilerine aktarmalarını sağlayacak organizasyonlar düzenlemiştik.

2020 Mart ayından itibaren dünyada baş gösteren Koronavirüs pandemisi sebebiyle eğitime ara verilmiş devamında tüm eğitim kurumları faaliyetlerine online olarak devam etmişti. Ege Savtek olarak yüz yüze eğitime ara verilmesinden doğacak olan topluluk faaliyetlerinin duraklamasının önüne geçmek aynı zamanda topluluk üyelerimizin pandemiye rağmen üretip gelişmesini sürdürmek amacıyla tecrübe sohbetlerini webinar konsepti ile online olarak Instagram üzerinden düzenledik. Savunma sanayiden birçok uzman isimle gerçekleştirdiğimiz bu sohbetlere @egesavtek Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

Tecrübe sohbetlerimizi özetleyeleyecek olursak genel olarak Türk Havacılık Sanayi, Türk Denizcilik Sanayi ve Türk Savunma Sanayi başlıkları adı altında uzman isimlerle savunma sanayideki kariyer imkanları, eğitim tavsiyeleri, projelerdeki teknik yapılar, kişisel gelişim gibi birçok konuya değindik. Örnekleyecek olursak :

Türk Havacılık Sanayi ve TEI hakkında sohbet düzenlediğimiz Aerotermal Mühendisi Mertcan Mut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türk Denizcilik Sanayi ve YonTech hakkında sohbet düzenlediğimiz proje yöneticisi Ozan Yeşilköy.

Yayın için : link

 

Türk Havacılık Sanayi ve Alp Havacılık hakkında sohbet düzenlediğimiz mühendis Bengi Alkatan.

Yayın için : link

 

Genel olarak Türk Savunma Sanayi adı altında uzay, bilişim, kara sistemleri, füze gibi birçok konuda uzman isimlerle düzenlediğimiz tecrübe sohbetleri ise :

 

Dr. İsmail Cem Türtük ile Meteksan ve savunma sanayi hakkında konuştuk.

Yayın için : link

 

Mühendis Müslüm Erbektaş ile FNSS, tasarım mühendisliği ve savunma sanayi hakkında konuştuk.

 

Mühendis Emrah Özdemir ile Roketsan, Atmaca Füzesi, kişisel gelişim ve savunma sanayi hakkında konuştuk.

Yayın için : link

 

Havelsan’dan çok değerli mühendislerle gerçekleştirdiğimiz ve savunma sanayiden kariyer planlamaya birçok konuya değindiğimiz sohbet.

Yayın için : link

 

Mühendis Murat Harmandalı ile TÜBİTAK UZAY, Türk Uzay Sanayi ve uzay bilimleri üzerine konuştuğumuz sohbet.

Yayın için : link

 

Pandemi kısıtlamalarının devam ettiği bu günlerde canlı yayın sohbetlerimize süratle devam ediyoruz. Savunma sanayi, eğitim, kariyer, bilim gibi birçok konuya değindiğimiz canlı yayınları takip edebilmek için @egesavtek hesabını takip edebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

Beğeneceğinizi düşündüğümüz yazılar