Bazı Geliştirme Kartları Bölüm 2

tarafından Atakan Özdin
0 yorum 388 görüntüleyenler

Bazı geliştirme kartları bölüm 2 ile devam ediyoruz.Geçen yazımızda en çok bilinen geliştirme kartlarını seçip tanıtmıştık.Bu geliştirme kartları Arduino,Rapberry Pi,Beagle Bone ve pcDuino’ydu.Bu kartlar en çok ilgi kartlar olmakla birlikte en çok tercih edilen geliştirme kartlarıdır.Eski yazımız olan

 Bazı Geliştirme Kartları Bölüm 1

yazısına bakabilirsiniz.

Bu yazımızda ise biraz daha az bilinen geliştirme kartlarını inceleyeceğiz.Bu kartlar diğer geliştirme kartlarının aynısı değil fakat uyarlanmış halleri ve tasarlanan mühendisler tarafından kendine özgü bir biçimde piyasaya sürülen teknolojilerdir.Diğer yazıda da belirttiğim gibi hepsinin kolaylığı kendine özgüdür.

  • İlk olarak ARM tabanlı geliştirme kartı

STM32

Bazı geliştirme kartları bölüm 2

Bazı geliştirme kartları bölüm 2

ST firmasının üretimi olan STM32 son yılların en çok tercih edilen Arm Cortex M3 işlemcisidir. Özellikle endüstriyel alanda çok tercih ediliyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri tabii ki fiyat –  performans oranıdır.  Fakat onun haricinde güvenilirlik, dayanıklılık, fleksible olmasıyla diğer microcontroller üreticileri tarafından örnek alınan bir  konumda olmasıdır.ARM teknolojisi tabanlı bir programlayıcıdır.ARM mühendisleri tarafından geliştirilen programlayıcı üst seviye programcı ve mühendislere kullanım alanına dahil edilmiş durumda.En kolay özelliklerinden biri C++ programlama dilini kullanıyor olması ve BeagleBone gibi web üzerinden kontrol edilmesi.

Daha detaylı bilgi için ST Microcontrollers resmi web sayfası

 

  • Yine ARM teknoloji kullanan bir kart

Spark Core

Bazı geliştirme kartları bölüm 2

Bazı geliştirme kartları bölüm 2

Spark Core bir kickstarter projesidir. Yaklaşık 550,000 dolar civarında ön talep topladıktan sonra 2013 yılında seri üretime geçmişlerdir. Spark Core Texas Instrument şirketinin ürettiği CC3000 kodlu Wi-Fi modülle birlikte, Arduino ile uyumlu çalışabilen, açık kaynak kodlu, geliştiriciler için özel bir bulutu bulunan kittir.

Wifi in the front, arduio in the back mottosuyla yola çıkan kartın özellikleri kısaca Arduino + Wi-Fi + ARM Cortex M3 + wireless programming + REST API

Daha detaylı bilgi için Spark Core kickstarter sayfasına bakabilirsiniz.

 

  • En küçük Arduino

Digispark Atiny85

Bazı geliştirme kartları bölüm 2

Bazı geliştirme kartları bölüm 2

DigiSpark’a Arduino’nun minyatür versiyonu demek yerinde olacaktır. Direk USB’ye takılabilen DigiSpark hem küçük hem de 7 dolarlık fiyatıyla harika bir mikrodenetleyici alternatifi. Küçük projelerinizde birden çok Arduino’ya ihtiyaç duyduğunuzda kullanabileceğiniz DgiSpark’ın 6 pinli modelinin yanısıra 14 pinli DigiSpark Pro modeli de bulunuyor. Her ne kadar DigiSpark’tan Arduino kadar performans beklemek yanlış olsa da DigiSpark’ın birçok alanda işleri kolaylaştıracağı kesin.

DigiSpark hakkında daha fazla bilgi için üretici firma olan digistump.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

  • Son olarak

STM32F4 Discovery

stm

stm

STM32F4 Discovery Kit, kullanıcıların 32 bit ARM Cortex-M4F tabanlı STM32F406 ve STM32F417 serisi mikrokontrolcüler üzerinde geliştirme yapabilmesi için tasarlanmış basit ve düşük maliyetli bir gömülü sistem kitidir.

Bütün geliştirme kartı kitlerinde olduğu gibi STM32F4 geliştirme kartı da başlangıç düzeyindeki ve ileri seviyedeki uygulama geliştiricilerin kullanımına sunulmuştur.

Daha detaylı bilgi almak için www.st.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

BAZI GELİŞTİRME KARTLARI BÖLÜM 2 için 4 tane daha geliştirme kartı seçtik. Arduino,Rapberry Pi,Beagle Bone ve pcDuino kartlarını anlattığımız BAZI GELİŞTİRME KARTLARI BÖLÜM 1  bakabilirsiniz.

 

Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere…

Atakan ÖZDİN/Proje Hocam

[contact-form-7 404 "Bulunamadı"]

Beğeneceğinizi düşündüğümüz yazılar