Basit Roket Çizimi 1

tarafından Hayri Berkay Özberksoy
0 yorum 891 görüntüleyenler

Bu yeni yazı serimizde sizlere daha çok savunma sanayi ile ilgili çizimleri sunmaya çalışacağız. Basit parçalar ve onların 2D çizimlerinin yanında, ileriki günlerde daha komplike parçalar ve Solidworks’te analiz üzerine duracağız. Sektörde çokça kullanılan plastik enjeksiyon ve sac metal örnekleri de yazılarımız da yer alacak. Herhangi bir önerinizin veya sorunuzun olması durumunda lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. Keyifli çalışmalar.

*** ölçüler cm cinsindendir.

 

Konik Başlık

 

Tüyo 1: Eğri “Style Spline” ile çizilir. Böylece kolayca ölçü verilebilir.

Tüyo 2: Sağ üstteki çizim tamamlandıktan sonra süpürme ile katı oluşturulur. Ardından shell (kabuk) komutu ile taban seçilip 1.5 cm et kalınlığı verilir. 

 

Gövde

Tüyo 3: Gövde borusunun bir ucu kapalı bir ucu açık şekilde çizebilmek için shell (kabuk) komutuna tıklayıp et kalınlığını giriyoruz ardından açık olmasını istediğimiz yüzeye yani konik başlığı yerleştireceğimiz kısma tıklayıp komutu tamamlıyoruz.

 

Kanatçık

 

 

*** kanatçığın kalınlığı 1.5 cm‘dir

Tüyo 4: Uzun dik kenarın roket gövdesine tam oturması için 20 cm çaplı bir çember yardımıyla kesme işlemi yapılması gerekiyor. Böylece arada boşluk kalmayacaktır.

Tüyo 5: Montaj kısmında sadece bir tane kanatçık gövdeye sabitlendikten sonra “Circular Lineer Patern” yardımıyla çizim aralarında 120 derece olacak şekilde çoğaltılabilir.

 

 Sonraki yazılarda görüşmek dileğiyle…

 

Hayri Berkay ÖZBERKSOY

Beğeneceğinizi düşündüğümüz yazılar